arrow_back
Informasjon om standarder for vernehansker
EN388: Standard for mekanisk beskyttelse for vernehansker
Standarden for vernehansker kalles EN 388, men en gjennomføring av testene i standarden sier ingenting om resultatene, og det er de som viser hvor trygg du er. EN388-standarden består av flere ulike tester som sjekker hanskens evne til å motstå slitasje, skjæring, riving, punktering. I 2016 kom det en ny måte å teste skjæremotstanden på hansker på,sammen med en beskyttelse mot slag.
EN511 : Standard for lave temperaturer på vernehansker
For lave temperaturer er det en egen standard som gjelder: EN511. Denne måler hanskens motstand mot: - Overført kulde – hvor mye varme hansken avgir fra hånden din til omgivelsene på en skala fra 0 til 4 - Kontaktkulde – hvor mye kulde som overføres om du tar i kalde gjenstander på en skala fra 0 til 4. - Vanngjennomtrenging, som enten skjer eller ikke skjer, på en skala fra 0 til 1.
EN388: Sjekk bokstav og nummerkombinasjon
For slitasjemotstand er skalaen fra 1 til 4. For skjæremotstand er skalaen 1 til 5. For rivemotstand er skalaen 1 til 4. For punkteringsmotstand er skalaen 1 til 4.
Unngå kuttskader - Bruk hanske med skjæremotstand C-F
Fra 2016 kom det også en ny måte å teste skjæremotstand på som har skalaen A til F. Denne testmåten benytter flere nye knivblad for å teste hanskens vernegrad. Vi i Betonmast anbefaler å bruke hansker med C til F for å være trygg i arbeidet. Da har du høy til ekstra høy kuttmotstand på hansken.
Se etter bokstav P for beskyttelse mot slag
For slagmotstand er det en enkelt test, som gir bestått (P) eller ikke bestått (X). Finnes det ikke noen bokstav betyr det at testen ikke har blitt utført.
EN 388 - Standard for mekanisk beskyttelse på hansker
Select language
arrow_drop_down
Select language
arrow_drop_down